Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

   2017 es program

Általános

04.30. Bicske Felvezető verseny

05.07. Komárom

05.14. Győr

05.21. Moson

05.28. Breclav

06.04. Velka Bites

06.11. Prága

06.18. Breclav 2

06.25. Chomutov 1

07.02. Velka Bites 2

07.09. Prága 2

07.16. Jihlava

07.23. Chomutov 2

 

Sprint Bajnokság

04.30. Bicske

05.07. Komárom 1

05.14. Győr

05.21. Moson

05.28. Breclav 1

06.04. Komárom 2

06.11. Komárom 3

06.18. Breclav 2

Bajnokság értékelése: Bicske, Komárom 1,2,3. Győr , Moson utakból.

 

==============================================================

2017.04.15. 9:00 kor a szokott helyen kerületi gyűlés.

Napirendi pontok

2016 év gazdasági beszámoló

2016 évi beszámoló

Egyebek

vezetőség : 2017.03.23

===================================================================

 

Kerületi díjkiosztó vacsora időpontja 2017.03.04.szombat 18 óra .Helyszín: Szolnok Tiszaliget ,volt úttörőtábor ebédlő terme.A részvételi szándékot 2017.02.26. ig Makai Jánosnál kérjük jelezni. Jegyek ugyan itt vásárolhatók.Jegyek ára 3000 ft/fő.

Menü:

-Ujházy tyúkhúsleves

-Sültes tál vegyeskörettel

-Egy szelet torta

 

Vezetőség

==================================================================

2017 február 04 szombat 10:00 -kor,kerületi közgyűlés.Helyszín a szokott helyen Törökszentmiklós Almásy út ..Székács Elemér SZKI.

2017.01.22                        

==================================================================                          

                               2017 - es Versenyprogram tervezet!

Általános bajnokság:

- Komárom

-Győr

-Mosonmóvár

-Breclav 1

-Velka Bites 1

-Prága 1

-Breclav 2

-Chomutov 1 Régiós verseny

-Velka Bites 2

-Prága 2

-Jihlava

-Chomutov

Régiós hosszútávú versenyek:

-Chomutov

-Cheb

-Cheb

Országos verseny:

-Magdeburg

Nemzetközi verseny:

-Brüsszel

 

Sprint bajnokság:

-Komárom   közös feleresztés

-Győr          közös feleresztés

-Mosonmóvár közös feleresztés

-Breclav 1   közös feleresztés

-Kuty 1

-Kuty 2

-Breclav 2 közös feleresztés

-Kuty 3

-Kuty 4

-Kuty 5

-Kuty 6

-Kuty 7

 

Vezetőség: 2017.01.22.

 

 

===================================================================

 

61. Országos Kiállítás – 2017. január 13-15. Törölve!!

 

Közlemény

 

postagalambok kiállításának, szállításának tiltásáról

 

Az Országos Járványvédelmi Központ mai napon kézbesített tiltó határozata alapján a 61. Országos Kiállításra postagalambok szállítása és

kiállítása egyaránt tilos.

 

A tilalom származási helytől függetlenül kiterjed valamennyi postagalambra,

tehát sem kiállítási kategóriákban sem vásári, eladási céllal nem lehet semmilyen galambot kiállítani a Syma csarnokban.

 

A kiállítást - galambok nélkül - a tervezett nyitvatartási időben,
2017. január 14-én a Syma "C" csarnokában megtartjuk.

A postagalambok tartástechnológiájához kapcsolódó termékek és egyéb kiegészítők árusítása a fentiektől függetlenül biztosított lesz.

 

Elnökség

===================================================================

December 13-án kedden tartotta a szövetség elnöksége az idei utolsó ülését Budapesten, a Sportok Házában. Az egyik legfontosabb téma, a a 2017-es versenyprogram megtárgyalása mintegy két órát vett igénybe. Ez is jelezte, hogy az országos versenybizottság (OVB) előterjesztése több ponton vitákat váltott ki, de magát az előterjesztést végül néhány kisebb módosítás után egyhangúlag fogadta el a grémium.

A jövő évi versenyek tervezetét előzetesen megtárgyalta az OVB, az anyagot írásban is kiküldték az elnökség tagjainak, akik ily módon felkészülten vehettek részt a munkában. Konrád János, az OVB elnöke pontról pontra végigvette a leglényegesebb elemeket és ahol eltérő nézetek jelentek meg, mindaddig nem haladtak tovább, amíg egyértelműen nem kristályosodott ki a többségi álláspont. Volt, ahol mindössze egy szavazaton múlt a döntés.

 

Konrád János már az elején kijelentette: a versenybizottság tagjai sok energiát és munkát fektettek a tervezet elkészítésébe, s igénylik, hogy álláspontjuknak az eddiginél nagyobb súlya legyen a végső szó kimondásakor. Megjegyezte azt is, hogy a Derby Klubbal kötött korábbi megállapodás alapján a versenyprogram kibővült, így például a Magyar Nemzeti Dúcbajnokságot oly módon hirdetik meg, hogy azon a klub szövetségi tagsággal és versenyengedéllyel rendelkező postagalambászai is részt tudjanak venni.

A Magyar Nemzeti Dúcbajnokság esetében 2017-ben fontos változás, hogy az eredményeket az első tíz küldött galamb után kettő, minden megkezdett öt után újabb egy galamb helyezése alapján számolják.

Igen érdekes vita bontakozott ki a nemzeti hosszútávú bajnoksággal kapcsolatban. A kiírás szerint az országos bajnokot három út alapján hirdetik ki, ebből csak egynek kell 600 kilométer felettinek lennie, a másik kettő 500 kilométernél hosszabb kell hogy legyen. Az elnökség tagjai közül többen úgy vélték, hogy emelni kellene a minimális távolságokat, ám ellenérvként az hangzott el, hogy manapság a hatszáznál hosszabb utakon egyre csökken a küldött galambok száma, ezért nem indokolt a változtatás.

Felmerült, hogy a kerületek minden bajnokságát egységesen koefficiens alapján kellene kiszámolni, ez az elképzelés – amely nem először került elő – azonban nem kapott nagyobb támogatást.

A vita során kiderült az is, hogy Magyarországon az európai átlagtól eltérően, nagyon sok bajnoksági forma van, szám szerint a 26 kerületben több mint 5000! Ezt jelenleg a galambom.hu oldalon működő számoló program még tudja kezelni, de ésszerű lenne, ha a kerületek újragondolnák a bajnokságokat és esetleg ezek száma csökkenne.

Ami a hosszútávot illeti, érdekességként elhangzott: a Magyarország Maraton Bajnoka címre ebben az évben mindössze ketten pályáztak, ők biztosan megkapják a versenykiírásban szereplő díjakat.

2017-ben az országos maraton bajnokság győztesét öt küldött galambból két befutóval veszik figyelembe, de csak az a verseny lesz érvényes, amelyre legalább 600 galambot küldtek. A díjazás összege jövőre nem változik.

A téma kapcsán többször is előkerült a régi vita: miért nem akarnak együtt engedni a kerületek? A szállítási költségeket ugyanis jelentősen lehetne csökkenteni, ha a hosszútávú versenyekre közösen szállítanák a galambokat és együtt is versenyeznének. A kérdésre egyértelmű választ senki sem tudott adni, így továbbra is csak találgatni lehet, miért zárkóznak el a közös versenyektől a kerületek. “Kikezdik azokat a vezetőket, akik közösködni akarnak” – jegyezte meg az egyik elnökségi tag, amire a többiek erősen bólogattak.

Ugyancsak felmerült, hogy a jelenlegi pénzügyi feltételek mellett egyre nehezebb finanszírozni a nemzeti bajnoki rendszert. Mivel egyre nagyobb a kedvezményezettek száma, más rendszert kellene bevezetni. Elhangzott ötletként, hogy nem a tagdíjból kellene engedményt adni, hanem a versenyengedélyért fizetett összegből. Bárdos István szövetségi elnök azonban kérte: a 2019-es választásokig ne változtassanak a jelenlegi rendszeren.

Számos más esetben is kisebb-nagyobb módosításokkal fogadták el egy-egy bajnoksági forma tervezetét. Érdemes lesz hát alaposan elolvasni a kiírást, a mely hamarosan a szövetség honlapján teljes terjedelmében elérhető lesz.

 

===================================================================

2017-re ezt akarja a Szövetség:

Nemzeti színű gyűrűs versenyek

Két és több éves, nemzeti színű gyűrűs galambok versenye.

A 2017. évben a H sportkategóriában elért helyezés alapján díjazzuk a két és több éves, nemzeti színű gyűrűs galambokat! Maximum 6 helyezéssel! A galambom.hu oldalon figyelemmel kísérhető egész évben a verseny alakulása!

Díjazás:
1. hely: 250.000 Ft
2. hely: 200.000 Ft
3. hely: 150.000 Ft
4-15. hely: 30.000 Ft

– A galambot csak a gyűrűkártya szerinti tulajdonosa versenyeztetheti, csak ő nyerheti a díjakat.
– Díjátadás: Az 1-3. díj az országos díjkiosztón, a továbbiak a zóna díjkiosztó ünnepségeken – meghívók alapján. A díjakat CSAK személyesen lehet átvenni.

Egyéves nemzeti színű gyűrűs galambok versenye

A 2017. évben a G sportkategóriában elért helyezés alapján díjazzuk az egy éves nemzeti színű gyűrűs galambokat! Maximum 5 helyezéssel! A galambom.hu oldalon figyelemmel kísérhető egész évben a verseny alakulása!

Díjazás:
1. hely: 250.000 Ft
2. hely: 200.000 Ft
3. hely: 150.000 Ft
4-15. hely: 30.000 Ft

– A galambot csak a gyűrűkártya szerinti tulajdonosa versenyeztetheti, csak ő nyerheti a díjakat.
– Díjátadás: Az 1-3. díj az országos díjkiosztón, a továbbiak a zóna díjkiosztó ünnepségeken – meghívók alapján.
– A díjakat CSAK személyesen lehet átvenni.

Fiatal nemzeti színű gyűrűs galambok versenye

– Az adott évi nemzeti színű lábgyűrűvel gyűrűzött fiatal galambok részére rendezett versenykerületi verseny.
– A versenykerület által rendezett 2017. évi fiatal galambok versenysorozatában: a verseny központi távolsága minimum 300 km legyen.
– A versenylista sebesség alapján készül.
– Csak egyéni értékelés van.
– A galambot csak a gyűrűkártya szerinti tulajdonosa versenyezheti, csak ő nyerheti a díjakat.
– A nemzeti színű gyűrű ára 2017-ben 1000 Ft/db.

Díjazás: a nemzeti színű gyűrűs galambok részére a versenykerületek a 2017. évi nemzeti gyűrűk vásárlása után kapják meg a díjazásra fordítható összeget (500 Ft/gyűrű), amelyből minimum az első 1-10. helyezett galambokat díjazni kell.

– Díjátadás: a zóna díjkiosztó ünnepségeken.
– A díjakat CSAK személyesen lehet átvenni.

==================================================================

Változás a kerületi kiállítás időpontjában.Új időpont 2016.11.26. szombat.A küldendő galambok létszámát és a további adatokat 2016.11.10 ig Makai Jánosnak kérjük elküldeni.

Vezetőség: 2016.10.26.

 

==================================================================

Szövetségi gyűlésen elhangzottak.

Fontos, hogy az elnökség úgy döntött: december 31-i dátummal befejezettnek tekinti az eredményszámoló program fejlesztését. Ezért felhívja a versenyszervezők figyelmét, hogy a 2017-es versenykiírásaiknál vegyék figyelembe, hogy azok a www.galambom.hu eredményszámoló programnak feleljenek meg! Minden, a központi értékeléstől eltérő egyéb igényeket külön kezelik, azokért külön díjat kell fizetni.

„Aki nem tud mindent, azért még nem buta, de aki nem akar többet tanulni ehhez, az igen!” Tovább gondolkodunk a magyar postagalambsport fejlődésének lehetőségeiről. Kívánatos ezt a magyarországi társadalmi szervezetekre vonatkozó törvények változtatásai, a Magyar Postagalamb Sportszövetség szervezeti felépítése és versenyzési lehetőségeink változásai, új elképzeléseink, terveink megvitatása érdekében megtenni – olvasható a tervezetben.

Új alapszabályt készítettünk 2016. évtől. Leszögezhetjük, hogy szervezeti sajátosságainkat, nemzeti hagyományainkat megtartva kívánunk a világhoz hasonló értékeléseket, elismeréseket, eredményeket számolni.

Valahol a nemzetköziség első helyén az olimpia áll, az olimpiai értékelés szerinti eredményeink, amelyek a postagalambász és versenygalambjaink sikere, de Magyarország elismerése is.

Magyarország versenyzési értékelési hagyományai a csapatversenyekre, és a championságra épülnek. Minden tenyésztő az 1-es számú csapat 10 db galambjával indulhat a nemzeti versenyeken, bajnokságokban az idős galambok versenyein. A többi küldött galamb csapaton kívüli, egyéni induló, 0-ás kóddal jelölve. Minden bajnokságban a csapatból elsőnek érkező befutó galambok (10/3) által utanként szerzett pontok összegződnek.

2017. évtől a legfontosabb változások lehetnek:

1. A versenyzőnek versenyengedélyt kell váltani az adott versenyévre. A Magyar Postagalamb Sportszövetség hivatalos versenyeire 2000 Ft minden versenyző versenyengedélye + 50 Ft minden benevezett galamb (a 10 évnél idősebb gyűrűs postagalamb nem versenyeztethető).

Aki a főversenyre versenyengedélyt váltott, annak a fiatalokra új versenyengedélyt nem kell váltani, csak azoknak, akik a főversenyekre nem váltottak versenyengedélyt. Fiatalok versenyengedélye 1000 Ft/versenyző + 25 Ft/galamb. A versenyengedély váltást a tag felé igazolni kell a versenykerületekben vagy a versenyszervezőknél. A versenyengedély befizetési határideje a sportszövetségbe: március 31. az öregeknél, augusztus 15. a fiatal galamboknál.

2. A versenykerületek saját szervezésű versenyeikkel is részt vehetnek a nemzeti bajnokságban, nevezhetnek a kiállításokra. A hosszútávra a 7-8 régióban az odatartozó versenykerületek összefogásával, egyeztetve a Maraton és a Pannon Maraton szervezőivel, a Magyar Postagalamb Sportszövetség által engedélyezett feleresztési helyekről rendezett versenyekkel vehetnek részt a nemzeti hosszútávú és a maraton bajnokságban.

Nagy előnye lehet a régiókba tartozó versenykerületek együttműködésének, hogy a feleresztési helyre való szállítást régiónként jól összehangolva, a szállítási kapacitásaik gazdaságos kihasználásával lényegesen csökkenthetők a tenyésztőkre háruló versenyzési költségek. Ezeken a versenynapokon is lehet másik versenyeket rendezni valamennyi versenykerületben rövidebb távokon.

A versenyeket csak az adott ország postagalamb szövetsége által megadott és a Magyar Postagalamb Sportszövetség által elfogadott feleresztési helyekről, feleresztési koordinátákról rendezhetik meg. A jövőben a versenykerületek minden év december 1-vel adják be a tagnyilvántartásukat, amely a következő év március 31-gyel (a versenyengedély váltással) véglegesítődik, mint versenyzői nyilvántartás.

Orvosi igazolást csak a versenykerületbe kell beadni, a versenyre szállító autóban minden esetben kötelező az orvosi igazolásokat a gyűjtés és verseny időtartamára a galambokkal együtt szállítani. Paramixo elleni védőoltást csak a Magyarországon engedélyezett vakcinákkal lehet végrehajtani (Columba, Nobilis Paramyxo).

A nem az engedélyezett vakcinákkal történő oltásokból eredő problémákért az adott versenykerület a felelős.

3. A Magyar Postagalamb Sportszövetség által a nemzeti bajnokságban elismert versenyformák:

Minden tenyésztő korlátlan létszámú galambjával indulhat a versenyeken. A nemzeti csapatversenybe a maximum 10 db-os 1-es számú csapatból az első 3-nak érkező galamb eredménye számít.

Az Országos Verseny Szabályzat 3.§ 1. pontja szerint: „Hivatalos postagalamb versenyeket a Sportszövetség és annak tagjai, akikkel érvényes megállapodást kötött a Sportszövetség, írhatnak ki, hirdethetnek és rendezhetnek meg az adott versenyszezonban versenyengedélyt váltottak részére az FCI előírásai és a Magyar Postagalamb Sportszövetség versenyszabályzatának a figyelembe vételével.”

A versenyek szervezésére minden évben új megállapodást kell kötni a szövetség és a versenyszervezők között. A versenyszervező közösségeknek egyértelműen ki kell jelölni a startereket, valamint azokat a személyeket, akik a versenyek esetleges változtatásaiért meghatalmazottak és felelősek.

A versenyek kiírását kötelező a versenyen részt venni szándékozókkal előre megismertetni, tájékoztatást adni a technikai feltételek, gépkocsik, kísérők, a felügyelet és ellenőrzés biztosításáról a versenyek minden fázisában. A versenyzési jogot minden versenykerület valamennyi tagja számára biztosítani köteles.

Hivatalos díjlista csak az FCI előírásának megfelelő tenyésztő/galamb létszámú versenyről készíthető.
Az adott évi versenyprogramot március 31-ig kell beküldeni a szövetségbe. (A röpcsoportokat, és az összefésülendő versenyeket is tartalmaznia kell a kiírásnak, minden résztvevő a nemzeti bajnokságban csak egy röpcsoportban elért eredményét számolhatja.) A versenyprogramot a versenykerületi adminisztrátornak fel kell töltenie a Galambom.hu oldalra március 31-ig.

A versenyszervezők, akikkel az országos sportszövetség megállapodást kötött, a versenyszabályzat 3. § 2. pontja alapján elkészítik és határidőre (március 31.) leadják az adott évi hivatalos versenyprogramjukat. Ezen versenyekből hirdethetnek versenykerületi eredményeket, versenykerületi bajnokságokat, és készíthetnek éves évkönyvet.

A versenykerületek által végrehajtott, és az SVB által áprilisban elfogadott versenyekből számolva hirdeti a Magyar Postagalamb Sportszövetség a Magyar Nemzeti Bajnokságokat, és az Anker Alfonz Bajnokságot.

Az elnökség és az SVB ajánlása a nemzeti hosszútávú versenyek feleresztési helyeinek: Prága, Regensburg, Pilsen, Straubing, Döbeln, Halle, Grimma, Platting, Vilshoffen, Neumarkt, Cheb, Radeburg, Wittenberge, Magdeburg, Scwabach, Asschaffenburg. A nemzeti bajnokság versenyútjait nem kell előre megjelölni, korlátlan számú versenyből lehet a nemzeti bajnokság eredményeit kiszámolni a különböző kategóriákban.

Javasoljuk, hogy a versenykerületek önállóan csak a rövid-, közép- és fiatal versenyeket szervezzék meg és bonyolítsák le. A hosszútávú versenyeket a régiókba tartozó versenykerületek közösen szervezzék és közösen szállítsák. Hosszú távú versenyeket a 2 maraton klub és a Derby klub is szervez, ezek nyílt versenyek legyenek – olvasható a szövetség tervezetében.

 

==================================================================

2016.10.16 vasárnap 9:00 tagszövetségi gyűlés. Helye: Törökszentmiklós Székács Elemér SZ K I .

2016.10.09.

==================================================================

 

2016.09.25. Mikulov, fiatal galambok olimpiai gyűrűs versenye. A galambokat nem kell jelenteni,viszont a galambom.hu ra mindenkinek fel kell tenni.Amennyiben ez elmarad a pénzdíj nem kerül kifizetésre.

Vezetőség

2016.09.19.

===================================================================

 

Van lehetőség plusz galambok küldésére 100ft/db. Minden ketrecbe 35 db pakolható. A chipgyűrű és gumigyűrű nélküli galambokat külön ketrecbe kell gyűjteni.

==================================================================

 

   2016. Fiatalok versenye gyűjtési időpontok.  I - es zóna.

08-27. szombat   Bicske

09-03. szombat   Komárom

09-10. szombat   Győr

09-17. szombat   Moson

09-24. szombat   Mikulov  Olimpiás verseny.

 

R-19  Tszmiklós    15:00-15:10 ig  7 ketrec

R-25  Kengyel    15:25-15:40 ig  11 ketrec

U-04  Kunszentm   16:20-16:30 ig  7 ketrec

R-08  Tiszaföldvár   17:00-17:10 ig  5,5 ketrec

R-15  Martfű  17:20-17:30 ig   4,5 ketrec

R-14  Rákóczifalva   17:50-18:10 ig   13 ketrec

R-01  Szolnok    18:30      16 ketrec

 

II es zóna 

R-21   Túrkeve  16:00-16:20 ig   16 ketrec

R-13    Mezőtúr   16:40- 17:00 ig    12 ketrec

R-06   Tszmiklós   17:30-17:50  ig    9 ketrec 

G-17  Tszmiklós   18:00     27 ketrec   

==================================================================

                                               Felhívás !

Megkérünk  minden egyesületi vezetőt hogy az egyesületében ha tömeges megbetegedés (fiatalok betegsége) van, a verseny esetleges halasztása érdekében 2016. 08.25. 18:00 ig jelezze a kerületi versenybizottságnak.

====================================================================

2016 Fiatalok versenye !!
8500 ft / csapat 20 db galamb. Csapatverseny 20/6 os befutó. A csapatköltségek és dokumentumok leadásának határideje 2016.08.14.
Kerületi tréningek.
08.-17. Szerda
08.-20. Szombat
08.-24. Szerda
Versenyutak , a dátum a verseny napját mutatja ami vasárnap gyűjtés szombaton.
08.-28. Bicske
09.-04. Komárom
09.-11. Győr
09.-18 Mosonmóvár
09.-25. Mikulov

- 2016.08.14. vasárnap 10:00 kor kerületi gyűlés a szokott helyen ..Székács Elemér SzK Iskola.Ahová a következőket hozzátok magatokkal.
Egyesületi versenyösszesítő 4 pld ban állatorvosi pecséttel.Alapnevezés 4 pld ban.Versenyengedélyek akik nem röptettek a főversenyen 1000ft/csapat + 25ft/galamb. 1000ft eredmény számolás.Új tagok versenyórák vizsgálati jegyzőkönyve.Chip gyűrű igényt 07.-29. ig Makai Jánosnak leadni.
- 2016 os év főverseny plusz galambok díja befizetése.
- FONTOS !!! Mindkét konténer megtelt így az előzetesben leadott galamb létszámot sajnos növelni nem lehet. Plusz galambok küldésére egyenlőre nincs lehetőség.

Vezetőség: 2016.07.24.

 

===================================================================

Változás !! Chomutov gyűjtés vasárnap 2016.07.17. a kiírtak szerint.

2016.07.15.

===================================================================

Fiatalok versenye előzetes felmérés.... Kérünk minden egyesületet hogy a fiatalok versenyére küldendő galamb létszámot 2016.07.17. ig szíveskedjen leadni.Versenyutak:

Bicske

Komárom

Győr

Mosonmagyaróvár

Mikulov

Csapatverseny 20/ 6 os befutó.Csapatköltségek a küldött létszámtól függenek , körülbelül 10000ft/ 20 galamb.

2016.07.06.

 

===================================================================

A Jihlavai versenyre 2 autó fog menni így a gyűjtési menetrendbe nincs változás. A Nemzeti Magdeburgi versenyre küldeni szándékozók a galamb létszámot jelentsék le a ker VB elnöknek vasárnapig.(2016.07.10.)

2016.07.05.

===================================================================

Minden egyesületi vezetőnek!! A Jihlavai versenyre küldendő galamb létszámot a prágai verseny anyagával kérjük küldeni vagy telefonon a kerületi VB elnöknek hétfőig kérjük jelezni.

Vezetőség

2016.06 28.

===================================================================

 

A hétvégi Breclavi (2016.07.03), csapatbajnokságon kívüli verseny érdeklődés hiánya miatt elmarad.

Vezetőség

2016.06.28.

===================================================================

 

Változás ! A Velka Bites-i verseny (2016.06.25.) szombaton kerül megrendezésre.Gyűjtés pénteken a kiírtaktól 2 órával később.
Vezetőség
2016.06.23

 

===================================================================

Fontos !! A versenyköltség fennmaradó, utolsó részletét minden egyesületi pénztáros sziveskedjen befizetni 2016.07.10 ig Dorka Jánosnak.Kérjük az időpont pontos betartását.
Vezetőség

2016.06.19.

==================================================================

 

Egy éves Derby verseny jelentett galambok listája...Tájékoztató jellegű!!!

R-01 Kanyó József D-933 360 12:17
R-06 Kiss Károly D-900 522 12:25
R-01 Kanyó József D-859 423 12:24
R-01 Kanyó József D-949 303 12:25
R-25 Banka József D-901 175 12:33
G-17 ifj Ferge Miklós D-901 905 12:30
R-25 Bártfai István D-900 868 12:35
G-17 Ferge Miklós D-901 717 12:34
G-17 Frankó Péter D-927 963 12:36
G-17 Ferge Gergő D-899 116 12:35
G-17 Molnár Zoltán D-927 517 12:37

Titkár : 2016.06.19.

 

====================================================================

2016.06.19 Prága II. egy éves Derby verseny. A galambokat jelenteni kell, aki ezt elmulassza az nem részesül a pénzdíjból!!!

Vezetőség

2016.06.10.

===================================================================

Változás a hétvégi versennyel kapcsolatban. Gyűjtés pénteken a kiírt időponttól 2 órával később. Verseny szombaton .

Vezetőség

2016.06.08.

 

===================================================================

A prágai verseny hétfőn az az 2016.06.06 lesz megrendezve gyűjtés vasárnap a leírtak szerint .

Vezetőség

2016.06.02.

===================================================================

 

 FELHÍVÁS !! Nagy valószínűséggel a hétvégi verseny megrendezésében a kedvezőtlen időjárás miatt változások lesznek.Konkrétumot holnapi nap az az csütörtökön közlünk.

2016.06.01.

 

=====================================================================

Gyászjelentés

 

A Dunakanyar Tagszövetség és az A42 Vácduka egyesület mély megrendüléssel tudatja,

hogy a Nemzet Galambásza, 

a Magyar Postagalamb Sportszövetség, 

a Dunakanyar Kerület és az A08 Vác egyesület korábbi elnöke,

Kurucz Attila Sporttárs életének 78. évében, 

2016. május 26-án elhunyt.

===================================================================

FONTOS !! Aki fizetett külön az 5 rövid útra külön csapatot az Breclavba küldhet értelem szerűen de a jövőhéten 2016.05.28 án Velka Bitesbe ne hozzon.A következő rövidtávú verseny Breclav II 2016.06.26 .

Vezetőség

2016.05.19.

====================================================================

Minden versenyszervező Versenybizottság részére

Tisztelt Versenybizottságok!

Versenybizottsági ellenőrzés során tapasztaltak alapján minden Benzing elektromos rögzítőt használó gyűjtőhelyen többszöri ellenőrzést kérek, különös tekintettel a Versenyszabályzat 7§ 5. pontjában foglaltakra nézve  (a versenyórák  szinkronizálása).

A tapasztaltakat jegyzőkönyvezni kell.

Konrád János SVB elnök

 

Versenyszabályzat 2016.

- 9 § 6. Valamennyi versenyről az érkező galambot a hagyományos óra esetén korlátozás nélkül lehet rögzíteni. A dupla stopokat azonos idővel ugyanazon helyezési számmal kell rangsorolni. Elektromos rögzítés esetén a versenyóra által megadott rögzítési sorrend a kötelező.

 

Titkár : 2016.05.09.

==================================================================

 

FIGYELEM !!! AZ ELKÉSZÜLT LISTÁK KB 60% FELDOLGOZÁSON ÁLLNAK.AMIT OTT LÁTUNK AZ TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ NEM VÉGLEGES ADATOK.

Titkár .2016.05.07.

 

===================================================================

 

Többen hiányolják az új szövetségi honlapról a tagszövetségek honlapjait.A menü pont legalján mind megtalálható.

Titkár

2016.05.04.

=================================================================

 

http://www.galambom.hu/hu/results/2016/o-19-torokszentmiklos-tagszovetseg/

 

===================================================================

 

Komárom gyűjtés 2016.04.29.-péntek verseny szombaton!!!

Vezetőség : 2016.04.28.

==================================================================

 

http://www.galambasz.hu/2016/images/Versenyz%C3%A9si%20lehetosegek%202016.pdf

===================================================================

Tisztelt Sporttársak!

Az elkészült alapnevezések az alábbiakban letölthetők és nyomtathatók:

G-17alapnev

R-01alapnev

R-06alapnev

R-08alapnev

R-13alapnev

R-14alapnev

R-15alapnev

R-19alapnev

R-21alapnev

R-25alapnev

U-04alapnev

 

Az alapnevezések és ezt követően az elkészült eredmények online módon megtalálhatóak a szövetség új eredményszámoló programján a www.galambom.hu elérhetőségen kiválasztva a Törökszentmiklós Tagszövetséget!

Az eddig jelzett hibák feldolgozásra kerültek.

Még tisztázásra szorul:

- R-08 egyesület 15-19-52432 galambot Horváth Gábor és Süveges Sándor is nevezte. Kérek visszajelzést!

Az alapnevezésen módosítást április 28-ig /csütörtök/ beérkezett írásbeli jelzés alapján tudunk végrehajtani. Ezt követően nincs lehetőség változtatásra!

Tomori László

eredményszámoló

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Változás, a versenybizottság a pénteki gyűjtés és szombati verseny megrendezése mellett döntött.

Vezetőség : 2016.04.21.

=================================================================

 

A hétvégi verseny szombati gyűjtéssel vasárnapi eresztéssel fog lezajlani.

Vezetőség : 2016.04.20.

=================================================================

 

                     Begyűjtési időpontok és ketrecelosztás I-es zóna

04.- 23.  Szombat   Bicske

04.- 30.  Szombat   Komárom

05.- 07.  Szombat  Győr

05.- 14.  Szombat   Mosonmagyaróvár

05.- 21.  Szombat   Breclav

 

R-25   Kengyel  15:00 - 15:15  7 ketrec  33-39 ig

U-04   Kunszentmárton   16:00 - 16:10  6 ketrec  40-45 ig

R-08   Tiszaföldvár   16:40 - 17:00   12 ketrec   1-12 ig

R-15   Martfű   17:10 - 17:20   4 ketrec   17-20 ig

R-14   Rákóczifalva    17:40 - 18:10   17 ketrec  13-16 ig + 21-32 ig +57 es

R-01   Szolnok   18:40     18 ketrec   46-56 ig + 58-64 ig

 

 

                  Begyűjtési időpontok és ketrecelosztás II-es zóna

 

04.- 23.  Szombat   Bicske

04.- 30.  Szombat   Komárom

05.- 07.  Szombat  Győr

05.- 14.  Szombat   Mosonmagyaróvár

05.- 21.  Szombat   Breclav

 

R-21   Túrkeve   16:10 - 16:30     9 ketrec   1-9 ig

R-13   Mezőtúr    16:50 - 17:00    8 ketrec    10-17 ig

R-06   Tmiklós    17:30 - 18:00   18 ketrec     33-50 ig

R-19   Tmiklós    18:10 - 18.20    8 ketrec    18-25 ig

G-17   Tmiklós    18:30             21 ketrec   26-32 ig + 51-64 ig

 

Plusz galambok Bicske 80 ft / db a többi versenyútra 200 ft / db.

Minden héten kérném a pluszgalambok jegyzőkönyvét Molnár Zoltán részére elküldeni borítékba.

Vezetőség : 2016.04.18.

 

==================================================================

 

                                                       Értesítés!!!

A Kerületi közgyűlés egy hét tolódással kerül megrendezésre az az 2016.03.20. vasárnap 9:óra a szokott helyen.

=================================================================

                     12 utas fő versenybe beszámított utak

 

1. 05.-01. vasárnap  Komárom röv táv 1.

2. 05.-08. vasárnap  Győr  röv táv 2.

3. 05.-15. vasárnap Mosonmóvár röv táv 3.

4. 05.-22. vasárnap Breclav I röv táv 4.

5. 05.-29. vasárnap Velka- B I Középtáv 1.

6. 06.-05. vasárnap Prága I Középtáv 2 .

                                                   Hosszútáv 1.

7. 06 -12. vasárnap Velka- B II középtáv 3.

8. 06.-19  vasárnap Prága II Középtáv 4, Hosszútáv 2 + 1 éves Derby

9. 06.-26. vasárnap Breclav II röv táv 5.

10. 07.-03. vasárnap Prága III  Hosszútáv 3.

11. 07.-10. vasárnap Jihlava Középtáv 5.

12. 07.-17. vasárnap Comutov Hosszútáv 4.

 

Csapatformákon kívüli versenyek .Ezen utak értékelve lesznek nemzeti szinten is.

04.-24. vasárnap Bicske

07.-03. vasárnap Breclav

07.-16. szombat Magdeburg

=====================================================================

 

2016. 02. 13. 18:00 kor Kerületi díjkiosztó vacsora.A vacsora jegy ára 3250 ft /fő amely tartalmaz:
-Orja leves csigatésztával
-Párizsi szelet + egy mellé választott a következők közül
cordon bleu
cigány pecseny
velővel töltött sertésborda
-vegyes köret
-csemege uborka
-1 szelet sütemény
- Ital csomag mely tartalmaz : 1 aperitif , 40 üveg sör , 10 üveg 2 l es üdítő amely az asztalokra lesz kihelyezve.
- élőzene
NAGYON FONTOS : A SZOLGÁLTATÓ KÉRÉSE,AZ ÉPÜLETBE IDEGEN ÉTEL ÉS ITAL NEM HOZHATÓ BE!!!!!AMENNYIBEN ERRE MÉG IS SOR KERÜL , A VÁLLALKOZÓ FELBONTJA A MEGÁLLAPODÁST ÉS 5000FT / ÓRA BÜNTETÉST SZÁMOL FEL!!!!!
Helyszín : Törökszentmiklós Kristály étterem.
Jegyek vásárlása Makai Jánosnál 2016.02.07 ig

===================================================================

Az előzetes felmérések alapján a röptetési költségek a következő képpen alakultak.
12 utas általános 21700 ft/cs
10 utas rövid közép 17000 ft//cs
5 utas rövidtáv 6500 ft/cs
Az első részlet befizetésének ideje 2016. 03. 15.

Vezetőség

===================================================================

 

Nemzeti színű gyűrűk rendelése 2016.02.10 - ig Makai Jánosnál. Rendelés személyesen és a helyszínen fizetni kell.Későbbiekben nem lesz lehetőség pótrendelésre....

Vezetőség : 2016.01.15.

===================================================================

 

Megérkeztek a 2016 os lábgyűrűk ,valamint a pótgyűrűk.2015.12.30. - tól (szerda) Makai Jánosnál átvehetők.

======================================================

 

Tagszövetségi kiállítás 2015.12.13. vasárnap:Helyszín Törökszentmiklós Almásy út 50. Székács Elemér SZ.K.I tanterem.....A galambok beérkezési ideje 6:30-7:00

 

Vezetőség

2015.12.07.

===================================================================

 

 

 

2015. 11. 15. 9:00 tagszövetségi gyűlés a szokott helyen, Székács Elemér Sz K I tanterme. Az évkönyvek árát és akinek egyéb tartozása van az hozza magával......

Vezetőség.

2015.11.05.

===================================================================

 

 

Üdvözlök mindensporttársat!
Ezennel szeretettel meghívunk minden sporttársat galambász találkozóra konferenciára.
A postagalamb versenyeztetésével kapcsolatos informálódásra információ cserére és egy kis eszmecserére.
Témák
Genetikai ismeretek bővítése
Tenyésztés
Öröklődés
Versenyzési technikák
Motiválás
Fiatal galambok versenyeztetése stb...
Jó hangulatban eltöltjük az időt,biztosan szeretnétek ismereteiteket bővíteni,ígérem érdekes lesz!

Vendég: BÁRDOS ISTVÁN
Időpont :2015.10.11. vasárnap 10:00 kor
Helyszín :Törökszentmiklós Katolikus Népkör Kossuth út Hunyadi út sarok.

Kíváncsian várom a jelentkezéseket
Ökrös Kálmán és Andrea

===================================================================

 

Jelentett olimpiás gyűrűs galambok.

1. Kovács Illés R-08  12:08  O-42241

2. Pászti dúc U-04  12:27 O-42097

3.Tősér Béla R-08  12:28  O-42240

4. Bártfai István R-15 12:54 O-42199

5. Makai János G-17 13:07  O-45706

======================================================

 

 

Mikulov gyűjtési menetrend I. konténer 2015.09.18.

R-13     7 ketrec   16:40  -  16:50

R-32     6 ketrec   17:20  -  17:30

R-25 R-15   6 ketrec   17:40  -  17:50

U-04   3 ketrec    18:20  -  18:30 

R-08   5 ketrec    18:55  -  19:05

R-14   5 ketrec    19:35  -  19:45

R-01  10 ketrec   20:00  -  20:15

R-06 R-19   9 ketrec  20:35  -  20:45

R-31 G-17  15 ketrec  20:50  -  21:10

A várható kedvezőtlen időjárás miatt a gyűjtés 2015.09.18 -án pénteken lesz.Eresztés szombaton.

Vezetőség

=====================================================

 

 

 

 

 Évkönyv rendelési igényt minden egyesület adja le 2015.09.20.-ig.Az évkönyv ára 2500ft.

2015.09.14.

======================================================

2015.09.20. Mikulov , olimpiás gyűrűs fiatal galambok versenye.Minden ilyen gyűrűs galamb érkezését jelenteni kell és leellenőriztetni minden egyesületnek.Az egyesületi versenybizottsági elnök tovább jelenti a kerületi vb elnöknek.Amennyiben ez elmarad a le nem ellenőrzött galamb nem kap pénzjutalmat.

Pénzjutalom elosztása a meglévő díjalapból % arányban elosztva:

1. hely 40%

2. hely 25%

3. hely 20%

4. hely 10%

5. hely 5%

Vezetőség : 2015.09.11.

======================================================

                            Tisztelt Sporttársak !

Az R-06 egyesület szervezésében 2015.09.27.-én vasárnap a törökszentmiklósi sporttelepen  galambász és sport napot tart a 19-es Tagszövetség.Kispályás labda rugó verseny részvétele a következő,5 + 1 fő . Részt vehetnek önálló egyesületek vagy két egyesület indíthat egy csapatot. A TSE öltözőjében lehetőség van öltözésre és tusolásra.Sportruházatot mindenki hozzon magával.

A sport mellett lehetőség van egy egész napos beszélgetésre.Minden tagot + 1 főt szeretettel várunk.Részvételi díj tagonként 2000ft ,mely tartalmaz egy röviditalt (0,5 dl) sört, vagy üdítőt.Egy adag pörköltet +savanyúság+burgonya+kenyér.Menü birkapörkölt,vaddisznópörkölt.A plusz hozzátartozó részvételi díja benne foglaltatik a 2000ft-ba.A rendezvény kezdete 9:00.A tervezett első mérkőzés 10:00.Az utazást az egyesületeknek maguknak kell megoldani.

A Részvételi szándékot kérjük jelezni az 56/391-424 Cs Szabó László vagy 0670/4149683 Kis László sporttársnál.A részvételi díjat kérnénk 2015.09.20 ig befizetni minden egyesület pénztárosának.Rossz idő esetén sörsátor,sörpadok biztosítva lesznek.Minden sportolni és galambászni vágyó sporttárs megjelenésére számítunk.

Törökszentmiklós 2015.09.09.

Tisztelettel : Cs Szabó László R-06 elnök

                 19-es Tagszöv vezetősége.

====================================================

 

Változás!! A holnapi kedvezőtlen időjárás miatt a gyűjtés vasárnapra halasztva.
A kocsi menetrendjében nincs változás.

Vezetőség.

===================================================================

 

2015 fiatalok versenye begyűjtési információk.

 

I. Röpcsoport

08.-29. szombat  Komárom

09.-05. szombat  Győr

09.-12. szombat  Mosonmagyaróvár

 

R-25 Kengyel                    220 db   10 ketrec     1-10 ig

U-04 Kunszentmárton      180 db      8 ketrec   11-18 ig

R-08 Tiszaföldvár              230 db   10 ketrec   38-47 ig

R-15 Martfű                          60 db     5 ketrec   33-37 ig

R-14 Rákóczifalva            250 db    11 ketrec   48-58 ig

R-01 Szolnok                    480 db     20 ketrec   59-64 ig

                                         1480 db                        19-32 ig

 

R-25 ; R-15            15:40-16:00 ig

U-04                       16:30-16:50 ig

R-08                       17:20-17:40 ig

R-14                       18:20-18:45 ig

R-01                       19:00 

 

II. Röpcsoport 

08-29 szombat  Komárom

09-05 szombat  Győr

09-12 szombat  Mosonmagyaróvár

 

R-13 Mezőtúr                   190 db     8 ketrec     1-8 ig  

R-06 Törökszentmiklós  180 db      8 ketrec    9-23 ig     

R-19 Törökszentmiklós  160 db      7 ketrec    9-23 ig

R-32 Tiszatenyő              170 db      8 ketrec  24-31 ig

R-31 Törökszentmiklós   210 db    10 ketrec 32-64 ig

G-17 Törökszentmiklós   520 db    23 ketrec 32-64 ig

                                         1430 db

 

R-13 Mezőtúr                      17:00-17:20 ig

R-32 Tiszatenyő                  17:50-18:10 ig

R-06 Törökszentmiklós      18:20-18:50 ig

R-19 Törökszentmiklós      18:20-18:50 ig

R-31 Törökszentmiklós       19:00

G-17 Törökszentmiklós       19.00

 

 

Vezetőség : 2015.08.24.

========================================================

 

 

 

A chebi gyűjtés csütörtök helyett szombaton lesz.Engedés hétfőn.A kocsi érkezési ideje nem változott.A mikulovi verseny helyett Velka Bites lesz.Itt a gyűjtés ideje péntek , a kiírtak szerint.

Vezetőség : 2015.07.15.

===================================================================

 

 

Döbeln jelentett galambok

Kiss Lajos R-06 16:07

Tóth Pál R-14 16:15

Kanyó József R-01 16:28

Molnár Zoltán G-17 16:46

Faragó Zoltán R-06 17:10 13-O-18913 H

Bártfai István R-15 17:11

Hajnal István R-31 17:17

Deák Sándor R-19  17:21

Szabó Ferenc R-32 17:31

Almásy Gyula R-25 17:36

Donkó Emil R-01 17:32 10-O-03498 H

Juhász Gábor R-13 17:48

 

 

 

==================================================================

 

A hétvégi anyaggal küldeni a Velka Bites küldött galamb igényét.

2015:07.03.

 

==================================================================

 

Magyar Galambászok Hétvégéje - 2015

Tisztelt Sporttársak!

Tekintettel a tegnap este elrendelt hőségriadóra, valamint az SVB-vel való egyeztetést követően úgy döntöttünk, hogy a 2015. július 4-én Magdeburgból tervezett versenyt Döbelnből rendezzük meg.
Ezzel kb. kb. 170 km-el rövidülnek a dúctávok.
Döbeln feleresztési hely (telep) elérhetőségének koordinátája:
51° 08' 55,5"
13° 06' 45,2"

A versenykiírás és a versennyel kapcsolatos szabályok változatlanok !

 

===================================================================

2015.07.04. Magdeburg.Minden egyesületi első galambot jelenteni kell.Ezenkívül az első Derby gyűrűs és az első Olimpia gyűrűs galambot is.!!!!!!

Vezetőség 2015.06.30.

===================================================================

Változás ,vasárnapi verseny előrébb hozva szombatra.A gyűjtés péntek a kiírtaktól eltérően egy órával később.
Vezetőség: 2015.06.25.

==================================================================

Lehetőség van az egyesületeknek plusz galambok küldésére a Breclavi versenyre is , amennyiben valamelyik sporttárs nem,vagy kevesebb galambot küld azt az egyesületen belül pótolni lehet.A plusz galambok ára 200ft

Vezetőség 2015.06.15

===================================================================

Hosszútáv gyűjtési menetrend.Az időpontok a gépkocsi indulását mutatják.2015.06.18. csütörtök

Mezőtúr 18:20

Törökszentmiklós 19:00

Szolnok 20:00

Vezetőség: 2015.06.14.

===================================================================

A holnapi verseny Mikulov(2015.06.14) lesz.

===================================================================

Közlemény

Közlemény
a 2015. június 13-14. versenyhétvégével kapcsolatban 


Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. június 11. (csütörtök) 12:00 órától június 15. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.


A Magyar Postagalamb Sportszövetség az Országos Versenyszabályzat alapján kéri a tagszövetségek versenybizottságait, hogy soron következő versenyüket, maximum 350 km központi távolságig rendezzék meg.


Javasoljuk, hogy a galambok szállítóketrecben való elhelyezését lehetőleg úgy oldják meg, hogy a hőségriasztásra tekintettel a szokásos ketrecenkénti létszámot csökkentsék 10-15 %-kal.


Kérünk minden vezetőt illetve kísérőt, hogy az eddigiekhez képest még körültekintőbben járjanak el a galambok szállítás közbeni ellátása során. Különösen figyeljenek a többszöri itatásra és arra, hogy a start előtt az álló konténerben folyamatosan víz legyen.


Bárdos István
elnök

A fentiek alapján a tagszövetségi versenybizottság úgy határozott hogy amennyiben marad a hőség akkor Mikulovi verseny kerül megrendezésre. Amennyiben az időjárás változik és van rá lehetőség Velka Bites II- verseny lesz.

Vezetőség: 2015.06.11.

=================================================================

 

Értesítjük a sporttársakat hogy aki Magdeburgba szeretne 0-ás galambot küldeni vagy részt szeretne venni a Nemzeti versenyen az adja le igényét a Tagszövetségi VB elnöknek 2015.06.28.-ig.Törökszentmiklóson és Szolnokon lesz a két központi gyűjtőhely ahol lehetőség van a Pannon Maraton versenyére is küldeni amit természetesen plusz költség terhel.Ezentúl lehetőség van a két Chebre is plusz galambot küldeni ami természetesen 0-ás csapatos lesz.A plusz galambok utankénti díja 400ft/db.További információkért hívják a vezetőséget.

Vezetőség: 2015.06.08.

=============================================

 

A közölt adatok tájékoztató jellegűek.Jelentett egy éves Derby gyűrűs galambok listája.

G-17 Molnár Zoltán 13:56

R-01 Zsákai Zsolt 13:53

R-06 Kis Károly 14:05

R-32 Török Sándor 14:06

R-14 Bársony Mihály 14:07

G-17 ifj Ferge Miklós 14:07

U-04 Pászti Dúc 14:18

R-08 Pápai Csaba 14:26

R-13 Juhász Gábor 14:36

R-25 Banka József 14:34

R-15 Herbály J 14:45

R-31 Hajnal István 14:49

=============================================

 

2015.06.07 egy éves Derby verseny.Minden egyesületnek le kell ellenőrizni az első Derby gyűrűs galambot,és jelenteni a kerületi VB elnöknek.A jegyzőkönyvet pedig a verseny anyaggal együtt küldeni.Amennyiben ez elmarad az esedékes galambok nem kapják meg a pénzjutalmat. 

Díjazás

1. 25%

2. 20%

3.15%

4. 10%

5.-10. 5%

 

Vezetőség:2015.05.31.

===================================================================

                                Begyűjtések I -es röpcs.

05.-30. Szombat Velka B. I

06.-13. Szombat  Velka B II

06.-27. Szombat   Velka B III

07.-11. Szombat   Velka B IV

 

R-25.  5 ketrec       1-5 ig     14:10-14:30

U-04.  7 ketrec   33-39 ig     15:15-15:30

R-08.  7 ketrec   40-46 ig     16:00-16:15

R-15.  5 ketrec     9-13 ig     16:30-16:45

R-14.  20 ketrec 6-8 ig,47-64 ig,31-32 ig 17:00-17:45 ig

R-01.  20 ketrec 11-30 ig  18:00 érkezés

06.06 Szombat Prága 1 éves Derby verseny.

A ketrec elosztás ugyan az mint a többi versenyúton.

R-25.  08:10-08:30

U-04.  09:15-09:30

R-08. 10:00-10:15

R-15. 10:30-10:45

R-14. 11:00-11:45

R-01. 12:00

Ezeken az utakon a plusz galambok ára 200ft

 

 

                   Begyűjtések II -es röpcs.

05.-30. Szombat Velka B I

06.-13. Szombat Velka B II

06.-27. Szombat Velka B III

07.-11. Szombat Velka B VI

R-13.   9 ketrec     1-9 ig      16:00-16:10

R-32.   9 ketrec 33-41 ig      16:40-16:50

R-06.  19 ketrec 10-28 ig     17:00-17:30

R-19.   6 ketrec  42-47 ig     17:40-17.50

R-31    6 ketrec 29-32,48-50 ig  18:00

G-17   15 ketrec 51-64 ig           18:00

06.06. Gyűjtés szombat, Prága 1 éves Derby verseny.

A ketrecelosztás ugyan az mint a többi versenyúton.

R-13.   09:40-09:50

R-32.   10:20-10:30

R-06.   10:40-11:10

R-19.   11:20-11:30

R-31.   11:40

G-17.   11:40

 

                Tagszövetségi begyűjtések

06.-19.   Péntek Breclav II

07.-03.   Péntek Breclav III

07.-17.   Péntek  Mikulov

Ezen a három  versenyen csak 1 autó indul és itt plusz galambok küldésére nincs lehetőség.Aki 9 utasra fizetett az erre a három versenyútra nem küldheti a 9 utas "csapatait".

R-13   3 ketrec      1-3 ig      16:50-17:00

R-06  10 ketrec    4-13 ig     17:20-17:35

R-19  3 ketrec    33-35 ig     17:40-17:45

R-31  3 ketrec    36-38 ig     17:50-18:00

G-17  5 ketrec    39-43 ig     17:50-18.00

R-32  5 ketrec    44-48 ig     18:10-18:20

R-25  4 ketrec    14-17 ig     18:30-18:40

U-04  4 ketrec    49-52 ig     19:20-19:30

R-08  5 ketrec    53-57 ig     19:55-20:05

R-15  3 ketrec   18-20 ig      20:15-20:20

R-14  9 ketrec   21-30 ig     20:30-20:50

R-01 10 ketrec  31-32,57-64 ig 21:10

 

 

============================================================

Tájékoztatás!

A hétvégi verseny időpontja a kedvezőtlen időjárás végett módosul.Gyűjtés 2015.05.24. VASÁRNAP.Feleresztés HÉTFŐN!!!!

Vezetőség

2015.05.22

==================================================================

Tájékoztatás!

A hétvégi gyűjtési időpont nem változik. Az eredeti kiírás szerint gyűjtés május 16-án szombaton és feleresztés 17-én vasárnap!

Vezetőség

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felhívás!

A várható kedvezőtlen időjárás végett a győri versenyt egy nappal előrébb hoztuk.Az az gyűjtés 2015.05.08.

Vezetőség.

==================================================================

2015 évi versenyköltségek.

Általános bajnokság 15 utas: 26700ft/csapat

Rövid-közép bajnokság 12 utas : 18300ft/csapat

Rövid-közép 9 utas      : 14000ft/10db galamb

Plusz galambok: 200ft/db utanként.

2015.03.31.

===================================================================

Tagszövetségi befizetések és versenyzéssel kapcsolatos dokumentumok leadásának határidejei.

2015-03-15-ig.
-Csapatelőlegek befizetése csapatonként 5000ft.A kiosztott formanyomtatvára kitöltve. 2 példány.Dorka Jánosnak.

2015-03-29
-Közgyűlés ,ide hozni:
-Alapnevezések 5 példány
-Egyesületi összesítő (állatorvosi pecséttel ellátva) 5 példány
-Aláírás minták 2 példány
-Órák ellenőrzési jegyzőkönyve 2 példány
-Óraszalag minták.
-Elektromos rögzítők száma.

2015-04-12 ig
Versenyengedélyek befizetése Dorka Jánosnak.

Elektromos órák alapnevezések készítését a következő sporttársak végezhetik.

BRICON : Makai János G-17
BENZING : Tóth Pál R-14
MEGA SYSTEM : Halász István U-04

Vezetőség : 2015.02.26.

 

Felhívjuk tagszövetségünk tagjai figyelmét hogy a konténer vásárlás első részletének befizetési ideje 2014.12.20.Kérjük hogy a pénzt személyesen juttassák el az egyesületek a tagszöv. pénztárosának, Dorka Jánosnak.Az első részlet összege 11000 HU/ft. Az első konténer átvételének időpontja 2015 január 15.-ig megtörténik.A második konténer átvétele 2015.03.15.- lesz esedékes.Következő részlet fizetési ideje előreláthatólag 2016.01.20.Kérünk minden tagot az időpontok szigorú betartására.

Vezetőség: 2014.11.11.

==========================================================================================

 

 

Tagszövetségi kiállításunk 2014.11.22-én szombaton lesz.A galambok beérkezési ideje 7:30.Állatorvosi  papír(8A) kötelező minden kiállítónak.A rendezvény együtt lesz megtartva a V-59 törökszentmiklósi díszgalamb egyesület kiállításával. Aki bemutatóra vagy eladásra szeretne hozni galambot az november 15 ig jelezze a vezetőségnek a ketrecigénylés miatt.Galambok kiadása 15:00.!!!!!! A kiállítás helyszíne Törökszentmiklós Almásy út 49-51, sportcsarnok.

Vezetőség : 2014.11.06.

 

=============================================================

 Pár szó a vasárnapi fórumról.Sajnos csak annyian jelentek meg amennyien egy tagszövetségi közgyűlésen szoktak.Egy két kivétellel csak egyesületi vezetők jöttek,pedig nyiltá volt téve a fórum.Szolnokról és Kunszentmártonról nem érkezett senki,ezért pár sorba leírnám a történteket.A vezetőség rögtön a dolgok közepébe vágott és ismertette a szállítójárművek és konténerekkel szemben támasztott követelményeket.Amit az állatvédők, az ÁNTSZ, és a Szövetség követel meg.Ezekből rögtön kiderült hogy jelenleg nincs versenyzésre alkalmas konténerünk.Ugyanis redőny nélküli,szigetelés nélküli ,levegőztető ventilátor nélküli,stb nélküli konténer nem hagyhatja el az országot sőt országon belül sem közlekedhet.Jelenleg az ország 60 szállítókonténerének kb 30% felel meg ennek a követelménynek.A vezetők felsoroltak több lehetőséget az új konténer beszerzésére.Külföldről behozni,külföldön gyártatni ,itthon gyártatni stb...Így hát a jelenlévők úgy döntöttek hogy támogatják 2 db 1900 férőhelyes új konténer vásárlását (ezek a felépítmények 3,5t autókra gyártódnak). Ami kifizetése részletekben fog történni.Vannak tagok akik kijelentették a küldöttjeiknek hogy ők aztán nemhogy az újba, de ha felújítás lesz abba sem hajlandók fizetni.Így hát a jelenlévők úgy döntöttek hogy a November 2 -án tartandó közgyűlésen szavazásra teszik az új konténer vásárlását, megerősítés képen és azt is hogy aki nem akar fizetni annak megszűnik a tagsági viszonya.Egyébként a jelenlegi 2400 as konténer felújítása 1,600,000 Ft -ba kerülne de ez az egy konténer kevés így kettőt kellene felújítani.Szinte minden jelenlévő biztosra mondta hogy az ő egyesülete támogatni fogja az új konténer vásárlását.Egyébkén nem igazán van más választás ha röptetni akarunk.Mindenki elégedetten távozott a fórumról.

2014.10.20   Vezetőség.

 

=======================================================================================

 

 

 

Értesítjük tagjainkat, hogy a 19-es Tagszövetség vezetősége nyílt napot (fórumot) rendez a tagság részére.

A fórum tárgya: A konténerek állapota, új konténerek vásárlás vagy a régiek, toldozása, foldozása. Jó lenne ha a fórumon minél többen részt vennének, ötleteket és javaslatokat tennének a hogyan továbbra.Mert ez közös ügyünk, közös problémánk ,ezt együtt kell megoldanunk.Megkérnénk a résztvevőket hogy felkészülve érkezzenek, és ne térjenek el a tárgytól.

A fórum helye és idelye : Törökszentmiklós Székács Elemér Sz K I Almásy út 50.

2014.10.19. vasárnap 9:00

Vezetőség : 2014.09.22.

 

========================================================================================

 

Jelentett galambok listája!

1. M+M dúc           R-14    14-O-29108          érk: 11:45

2. Ferge Gergő    G-17    14-O-30092          érk: 11:51

3. Ferge Miklós   G-17     14-O-38261         érk: 12:01

4. Cs Szabó L       R-06     14-O-29783         érk: 12:05

5. Faragó Dániel  R-06      14-O-29775         érk: 12:05

6. Zsákai-Pálszabó R-01   14-O-29708         érk: 11:59

7. Donkó Emil       R-01      14-O-29715         érk: 12:05   

8. Pápai Csaba     R-08      14-O-29926         érk: 12:22

9. Pápai Csaba    R-08       14-O-29829         érk: 12:33

10. Hegedűs  I     R-19       14-O-29968         érk: 12:41

 

A lista nem hivatalos csak  tájékoztató jellegű!!! Gratulálok a helyezetteknek!

 

=======================================================================================

 

Az olimpiai gyűrűs galambokat jelenteni kell.Jelentés után az első galambokat az egyesületi vb-nek le kell ellenőrizni.

=====================================================================================

A mikulovi gyűjtés, a gyűjtési menetrend szerint zajlik úgy mint a bicskei és komáromi versenykor.2014.09.20.

Vb elnök   2014.09.18.

=======================================================================================

 

A gyűjtési idő hétfőn 2014.09.15-én a megszokottól eltérően,1 órával később lesz.A mikulovi versenyre küldendő galamb létszámot, minden egyesület legkésőbb szerda délig (2014.09.17) jelezze a kerületi elnöknek vagy Vb elnöknek.

Vezetőség: 2014.09.13.
 

======================================================================================

 

Értesítjük a tagságot hogy a hétvégi verseny (2014.09.14) az előre látható kedvezőtlen időjárás végett,nagy valószínűséggel elmarad! A továbbiakról folyamatosan tájékoztatjuk a tagságot.Megértésüket előre is köszönjük.

 

Vezetőség: 2014.09.11.

 

======================================================================================

 Magyarország Fiatal galambok Bajnoka - minimum 100 km fölötti távolságról rendezett versenyeken., csak azévi gyűrűvel gyűrűz ött fiatal galambokkal lehet versenyezni - 4 útból 3 legjobb verseny eredménye számolható - minimum össztávja 500 km. - 20/6 eredménye számolható - a versenyző csapatból utanként 6 - 6 galamb eredménye számolható. - Minimum 50 versenyző és 1000 galamb részv étele szükséges. A hosszútávú versenyekhez hasonlóan javasoljuk a zóna keretek között megszervezni a fiatalok nemzeti bajnokságát (Szállítás!). Díjazás bruttó: 1 hely 100.000. - 2 hely 70.000. - 3 hely 50.000. - 4 hely 30.000. - 5 hely 20.000.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2014 fiatalok versenye.

Gyűjtési menetrend.

Nagy konténer.

R-25   15:50 - 16:00

U-04   16:50 - 17:00

R-08   17:30 - 17:40

R-15   18:00 - 18:10

R-14   18:30 - 18:40

R-01   19:00

R-04   19:00 berakodás Szolnok R-01

Ketrec elosztás!

Nagy konténer.

R-25    15 cs  300db  14 ketrec × 25db  = 350db  küldhető plusz galamb 50db

U-04      8 cs  160db    8 ketrec × 25db  = 200db  küldhető plusz galamb 40db

R-08    13 cs  260db  12 ketrec × 25db = 300db  küldhető plusz galamb 40db

R-15      9 cs  180db     8 ketrec × 25db = 200db  küldhető plusz galamb 20db

R-14  21,5cs  430db  20 ketrec × 25db = 500db küldhető  plusz galamb 70db

R-01    23 cs  460db  21 ketrec × 25db = 525db  küldhető plusz galamb 65db

R-04   14 cs   280db  13 ketrec × 25db= 325 db  küldhető plusz galamb 45db

         Össz gal.= 2070db            Plusz galambbal együtt = 2400db 

Gyűjtési menetrend.

Kis konténer.

R-32     18:00 - 18:10

R-31,G17  18:20 - 18:30

R-19      18:40 - 18:50

R-06      19:00

R-13  Beszállítás Tmiklósra 17:30 kor.

 

Ketrec elosztás!

Kis konténer.

R-06    9 cs   180db    7 ketrec × 30db= 210db   küldhető plusz galamb 30db

R-19  8,5cs  170db   7 ketrec × 30db= 210db   küldhető plusz galamb 40db

R-31   4 cs     80db    3 ketrec × 30db=   90db    küldhető plusz galamb 10db

G-17  22cs  440db  17 ketrec × 30db=  510db   küldhető plusz galamb 70db

R-32 7,5 cs 150db    6 ketrec × 30db= 150db    küldhető plusz galamb  30db

R-13  11 cs  220db    8 ketrec × 30db= 240db  küldhető  plusz galamb  20db

      Össz gal.= 1240 db               Plusz galambbal együtt = 1440db

A plusz galambok díja 200ft/db/verseny

Fontos !!ALAPNEVEZÉSEN,JEGYZŐKÖNYVÖN NEM SZEREPLŐ VALAMINT ÖREG GYŰRŰS GALAMBOK KÜLDÉSE  TILOS!!!!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fiatalok versenye!

Csapatköltség 10000ft/ csapat (20db galamb)

                           5000ft/ fél csapat (10db galamb)

Fizetési határidő : 2014 08 17 vasárnap.Kérjük a határidő pontos betartását!!

Vezetőség

 Az évkönyv 500ft/tenyésztő

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felhívás!

Bricon alapnevezések készítése és Bricon chipgyűrűk árusítása Makai János Tagszövetségi elnöknél.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felhívás!

Kérünk minden érintett egyesületet hogy az elmaradt versenyköltségeket és a gyűrűk árát 2014.07.16 -ig fizesse be.

Vezetőség

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2014.06.21 Cheb

Jelentett galambok listája!

Farkas Mátyás R-01 11-D-388664 H 13:15:??

Haraszti Károly R-14 10-19-03758 H  13:15:50

Ökrös Kálmán G-17 11-D- 328328 H 13:26:07

Makai János G-17 11-19-22176 H 13:35: 08

Mártha Zoltán R-15 12-19-30504 T 13:35: 23

Fábián Miklós R-13 10-D-277244 T 13:42 :44

Balogh Tibor R-19 10-19-07118 H 13:56:12

Cs Szabó László R-06 10-19-02327 H 13:34:02

Juhász Gábor R-13 12-19-29005 H 13:44:??

Juhász Mihály R-04 12-D-569796 H 13:52:??